آیا نشانه ها و علائم اعتیاد به شیره را میشناسید؟ شیره نوعی مادهمخدر است که ازتریاک به دست میآید. این ماده در بدن به عنوان یک مسکن قوی عمل کرده و میتواند درد را تسکین دهد. به دلیل احساس سرخوشی بسیار زیاد شیره، خیلیها به مصرف این ماده روی میآورند. اما شیره آثار عمیقتری نسبت بهتریاک دارد و عوارض آن نیز بسیار بیشتر و جدیتر است. اطلاع از عوارض و علائم اعتیاد به شیره موجب پیشگیری و تسریع درمان میشود. با کمک روانشناس حوزه اعتیاد میتوانید برای ترک و درمان عزیزانتان اقدام کنید. برای آشنایی با اعتیادآورترین مواد کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم اعتیاد به شیره می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
منبع: علائم اعتیاد به شیره چیست؟
درست کردن شیره چطوری است؟
شیره از مشتقات تولید شده ازتریاک و گیاه خشخاش است. مصرف این مخدر علائمی همچون افزایش فشار خون، سرگیجه، تپش قلب و .. به همراه دارد. برای درست کردن شیره، باید مخلوط سوختهتریاک و خودتریاک را در آب داغ حل کرد. در این مرحله محلول بوی نامطبوع زیادی دارد اما سپس کامل از بین میرود. محلول روی حرارت آرام قرار می گیرد تا غلیظ شود. در آخر محلول را از صافی عبور داده و مجدد می جوشانند تا قوام یابد. شیره نسبت به تریاکعوارض خطرناکتر و شدیدتری دارد و تاثیرات منفی را بر روی جسم و روان فرد خواهد گذاشت.
بیشتر بخوانید : تست شیره
خواص شیره برای چه امراضی است؟
بر عکس باور معتادین شیره خواصی ندارد. شیره تریاک ضررهای بسیاری زیادی به بدن وارد میکند. شیره تریاک درکنار آسیب های جدی بر بدن موجب بروز علائم اعتیاد به شیره هم می شود. اگر بعد از مصرف شیره تریاکبا علائم زیر روبرو شدید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید. برای آشنایی با سایر انواع مواد مخدر ها کلیک کنید.
- مشکلات تنفسی
- کبودی صورت یا دست ها
- خواب آلودگی شدید
- عدم هوشیاری فرد
- احساس گرفتگی عضلات شکم یا پا
- حالت تهوع
- تشنج
خواص شیره برای بیماری هایی مثل کرونا یا سرماخوردگی هرگز حقیقت ندارد. این ماده مخدر به دلیل خاصیت مسکنی شدیدش، موجب پنهان شدن نشانه های بیماری می شود. به همین دلیل به اشتباه باور دارند که مانع از رشد میکروب و ویروس میشود.
عوامل خطر اعتیاد به شیره
استفاده بیش از حد از مواد مخدر بسیاری از مشکلات منفی را برای فرد ایجاد میکند. استفاده طولانی مدت از شیره منجر به عدم توانایی مغز در تولید طبیعی اندورفین (که مسکن طبیعی بدن است) میشود. هنگامی که بدن قادر به تنظیم و کنترل صحیح درد نباشد، مشکلات زیادی برای فرد به وجود میآورد. در طی یک دوره طولانی مدت مصرف، فرد به مقدار بیشتری از شیره نیاز خواهد داشت تا همان سطح بالایی را که برای اولین بار تجربه کرده به دست آورد. مواد مخدر موجود در شیره خود را به گیرندههای مغز، نخاع و دستگاه گوارش متصل میکند. متصل شدن مواد مخدر به این گیرندهها تاثیرات مخربی روی آنها دارد.
پیشنهاد می شود مقاله از کجا بفهمیم یک نفر معتاد است را بخوانید.
علائم اعتیاد به شیره
نشانه های مصرف بیش از حد شیره زمانی خود را نشان میدهد که مواد مخدر گیرندههای مغز را به طور کامل مسدود کرده و باعث کند شدن تنفس فرد شده و در نهایت متوقف شود.
علائم جسمانی اعتیاد به شیره شامل:
- کاهش وزن
- اسهال
- خارش پوست
- درد مفاصل و عضلات
- تهوع و استفراغ
- سردرد
- کوچک شدن مردمک چشم
- تب و لرز
- خستگی و…است
مصرف شیره علاوه بر علائم جسمانی، دارای علائم روحی و روانی نیز میباشد. علائم روانی اعتیاد شامل:
- کمبود انگیزه
- حالت افسردگی
- از دست دادن تمرکز یا علاقه
- گیجی
- نوسانات خلقی یا تغییرات شدید رفتاری
- اضطراب
- گفتار آهسته یا گنگ و… میباشد.
عوارض اعتیاد به شیره در طولانی مدت
اعتیاد به شیره میتواند عوارض زیادی در تمام جنبه های زندگی فرد داشته باشد. از عوارض جسمی اعتیاد به شیره میتوان به مشکلات اشتهایی، تعریق، دردهای عضلانی، اضطراب، تهوع و استفراغ، ارزش دست و پا، بی خوابی، یبوست و اسهال، مشکلات گوارشی، کمبود آب بدن، تشنج، عفونت در قلب، آسیب دائمی ریه ، کبد و کلیه و… اشاره کرد. عوارض روانی و اجتماعی اعتیاد به شیره شامل مشکلات اجتماعی (از دست دادن حمایت خانواده و دوستان، انزوا)، مشکلات کاری، مشکلات مالی، افسردگی، پرخاشگری و… میباشد.
جهت اطلاع از راه های جلوگیری از پیامدهای اعتیاد به مواد مخدر در زندگی و آینده تان کلیک کنید.
آیا راهی برای کمک به از بین بردن علائم اعتیاد به شیره وجود دارد؟
درمان اعتیاد به شیره برای هر فرد متفاوت است. هدف اصلی درمان کمک به فرد در قطع مصرف مواد مخدر است. همچنین درمان میتواند به فرد کمک کند تا از استفاده مجدد آن در آینده جلوگیری کند. با قطع مصرف مواد مخدر، بدن فرد واکنش زیادی مانند حالت تهوع و استفراغ، درد شکم و اضطراب و… نشان میدهد. پزشک میتواند داروهای خاصی را برای کمک به تسکین علائمترک فرد هنگام قطع مصرف مواد مخدر تجویز نماید. ممکن است فرد معتاد در زمینه روانی نیز به کمک نیاز داشته باشد. برای آشنایی با انواع روش های درمان ترک شیره کلیک کنید.
درمانهای رفتاری به فرد کمک میکند تا یاد بگیرد چگونه افسردگی ترکاعتیاد را مدیریت نماید. بعضی از درمانهای رفتاری شامل مشاوره فردی، مشاوره گروهی یا خانوادگی و شناخت درمانی است. با داشتن یک برنامه درمانی مناسب و روند سم زدایی پزشکی، افراد معتاد میتوانند با موفقیت ترک کرده و زندگی سالمی را ادامه دهند. درمان پزشکی در یک محیط کنترل شده، احتمال موفقیت در این فرایند را افزایش میدهد. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علائم اعتیاد به شیره می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
علائم اعتیاد به شیره چیست؟
علائم جسمانی اعتیاد شیره شامل شامل کاهش وزن، اسهال، خارش پوست، درد مفاصل و عضلات، تهوع و استفراغ و… میباشد.
چگونه میتوان شیره را ترک کرد؟
با داشتن اراده بالا و کمک یک فرد متخصص میتوانید فرایند سمزدایی را به راحتی انجام داده و پس از ترک نیز احتمال بازگشت را کاهش دهید و زندگی سالم خود را در پیش بگیرید.
:: بازدید از این مطلب : 90
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3